Food Innovatie Event

  • Ad

Innovatie door samenwerking tussen bedrijven, onderzoek en onderwijs

Wanneer: 26 november, 13.30-17.30
Waar: House of Food, Westzijde 166-186 in Zaandam

FoodDe Food-sector in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) is van grote economische waarde. Gezien mondiale en technologische ontwikkelingen is het van belang om te blijven innoveren en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Een goede relatie en aansluiting tussen food-bedrijven en (hogere) onderzoeks- en onderwijsinstellingen is hierin een essentiële sleutel.

In samenwerking met de gemeente Zaanstad, nodig ik u namens de Board uit voor het Food Innovatie Event. Het Food Innovatie Event biedt een platform voor vertegenwoordigers vanuit bedrijven, onderzoek en onderwijs om te netwerken, inspiratie op te doen en mogelijkheden voor samenwerking te verkennen. Het event biedt een ieder volop mogelijkheden om nader kennis te maken en daardoor de eerste fundamenten voor een vruchtbare relatie te leggen.

Tijdens de bijeenkomst worden de mogelijkheden voor samenwerking zo concreet mogelijk verkend. Tijdens het programma wordt in een plenair gedeelte het hoe en wat van innovatie en samenwerking belicht. Vervolgens kunt u aan een werksessie deelnemen met één van de volgende onderwerpen:

  • Food als onderdeel van de circulaire economie
  • Foodtechnologie van smaak en beleving
  • Foodtechnologie van kwaliteit en veiligheid
  • Foodjobs of the future
  • Foodkansen met big data
  • Healthy Food
  • Food als logistieke uitdaging
  • Financiering van onderzoek en innovatie met behulp van subsidies

Ondernemers krijgen inzicht in: specialisaties van vakgroepen en lectoraten van onderzoeks- en onderwijsinstellingen, vormen van onderzoek en wat studenten kunnen betekenen voor hun bedrijf.

Onderzoeks- en onderwijsinstellingen maken nader kennis met actuele en relevante ontwikkelingen en vraagstukken van de food-bedrijven.

Meer informatie vindt u op hier.